Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

| Vrijwilliger

Direct contact?

Contact over deze vacature

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem vrijblijvend contact op met Afdeling recruitment.

Contactpersoon Afdeling recruitment

Alt image

“Ik zorg er voor dat de juiste persoon op de juiste plek binnen onze organisatie geplaatst wordt.”

Bel met

0344-672826

E-mail met

werving@szr.nl

Wat zijn jouw taken?

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

SZR heeft veel enthousiaste vrijwilligers. Zij spelen een belangrijke rol in de sfeer en het leefklimaat van cliënten. Zij begeleiden activiteiten en voeren taken uit waar de medewerker van SZR niet altijd aan toekomt. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor SZR en onmisbaar.

Vrijwilligerswerk is een niet meer weg te denken onderdeel geworden van de zorgverlening binnen SZR. Er zijn nu eenmaal werkzaamheden, die er als het ware om vragen om door vrijwilligers te worden gedaan, zoals bijvoorbeeld het luisteren naar verhalen van cliënten zonder je om de tijd te hoeven bekommeren. Bovendien kan de frisse kijk van vrijwilligers nieuwe ideeën opleveren.

Vrijwilligers kunnen het leven van onze cliënten veraangenamen en verrijken. Uiteraard mag vrijwilligerswerk geen arbeidsplaatsen doen verdwijnen. De basiszorg rondom de cliënt blijft dan ook in handen van de professionele medewerkers. Zowel cliënten als medewerkers zijn zich ervan bewust dat de bijdrage van de vrijwilliger een dankbare aanvulling is bij het verrichten van activiteiten. Activiteiten die zonder de inzet van vrijwilligers nauwelijks gerealiseerd kunnen worden.

Het aanbod van werkzaamheden voor vrijwilligers is zeer divers. Hierdoor is er altijd wel een passende taak te vinden die bij uw mogelijkheden en interesses past. Het streven is om de vraag van de cliënt en het aanbod van de vrijwilliger zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Immers, een goede afstemming zorgt voor een tevreden cliënt én een tevreden vrijwilliger.   Voorbeelden van activiteiten:

– Assisteren van activiteiten van de activiteitenbegeleiding
– Assisteren bij de maaltijden
– Wandelen
– Het maken van een praatje
– Het begeleiden van cliënten naar het ziekenhuis
– Voorlezen

Dit is slechts een kleine greep uit de vele taken die een vrijwilliger binnen SZR kan doen!